Alles Voor Bitcoin.be&.com


Start met NOSTRDeze pagina geeft een overzicht over hoe u als Belgische bitcoiner snel op Nostr kan overschakelen, dit heeft als voordeel dat het een gedecentraliseerd alternatief is is voor twitter, en je je eigen data hebt + private keys.

Wie hier mee wil starten kan de volgende stappen volgen:


Download en installeer een Nostr client:


voor Apple / IOS : Damus

voor Android : Plebstr.com

Wie andere clients wil: check deze pagina: more Nostr Clients

Je kan een "account" aanmaken door een sleutel aan te maken.
Nostr werkt met een combinatie van private en publieke sleutels (niet met email/telnr.+password) :)

Eens je dit hebt gedaan, kan je aan de slag (in settings kan je je avatar en bio invullen). Daarna kan je misschien ook uit deze lijst de publieke keys van ons, en enkele Belgische bitcoiners toevoegen, om op deze manier een betere community uit te bouwen.

Belgische Nostr community nostr lijst:


Naam / 'X' app handle -- public Nostr key :
---------------------------------------
AVBpodcast / @avbpodcast :
npub1sec6degc3ae7warveuxaz6dlffnc2sutwtqjr7pmll7sf7ypjngsd4p0l7

Belgian Bitcoin Embassy @BelgianBitcoin :
npub1d5axlx84ajq7q5yn4u86m9xgnmssgq5c6ktjfmu6qtw7jah24hzs57tmvz

Tuur Demeester @TuurDemeester :
npub13l3lyslfzyscrqg8saw4r09y70702s6r025hz52sajqrvdvf88zskh8xc2


(optionele stap) Je kan daar ook meteen enkele 'relays' (servers die het nostr verkeer behandelen) toevoegen (een goed aantal is 7), deze apps stellen er zelf al enkele in, maar je kan deze ook zelf toevoegen en verwijderen, naargelang je de performantie wil aanpassen (deze servers maken dat nostr gedecentraliseerd kan werken, je hebt deze dus echt wel nodg). De relays die je kan gebruiken kan je hier vinden:
nostr.watch relays


Hier vind je meer Nostr links:

Getting started (meer uitleg)

De NIP-05 verificatie uitgelegd

Wanneer je een account aanmaakt op Nostr krijg je je eigen Privé-sleutel en Openbare sleutel.
Je kunt je Privé-sleutel zien als een wachtwoord voor je account - je moet deze veilig bewaren en nooit met iemand delen, het geeft volledige controle over je account.
Je kunt je Openbare sleutel zien als een gebruikersnaam/bijnaam - je kunt deze delen en je vrienden zullen je dankzij die sleutel kunnen vinden en met je verbinden op Nostr.
---

© 2023 Alles Voor BitcoinWe willen u erop wijzen dat onze website geen financieel advies biedt en geen professionele hulp biedt bij beleggingsvragen. Wij beantwoorden geen vragen over beleggingen in welke vorm dan ook en zijn niet verantwoordelijk voor hoe de verstrekte educatieve informatie door anderen of bezoekers van onze site wordt gebruikt of geïnterpreteerd. Het is belangrijk op te merken dat de valuta waarover gesproken wordt virtueel zijn, maar de risico's die ermee gepaard gaan, reëel. De enige garantie in de wereld van cryptocurrency is het risico zelf. We doen afstand van elke aansprakelijkheid voor eventuele nadelige erkenning en/of gevolgen die kunnen voortvloeien uit het gebruik van informatie die op onze website wordt verstrekt. Bezoekers wordt ten zeerste aangeraden om steeds hun eigen onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat ze financiële beslissingen nemen. Donate

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License, with attribution to the author.